АКТИВНіСТЬ ДіЙ ФУТБОЛіСТіВ ЗА АСПЕКТОМ ЗМіНЮВАННОГО РЕЗУЛЬТАТУ У МАТЧі

Авторы Шварц А.




Доланьські Б.




Аннотация Метою праці стало порівняння активності дій футболістів високої кваліфікації у 6 матчах чемпіонату Світу 2006 р. і чемпіонату Європи 2008 р. за аспектом змінюванного під час матчу результату гри. Дані про гру заносили у обсерваційний протокол авторського виконання. Оцінювали активність виконання окремих захисних і атакуючих дій, які спрямовані на досягнення мети гри. Виконувані дії оцінювали за двома категоріями: дії за сприятливим і несприятливим під час даного матчу результаті. Доведено, що різниця поміж командами, які змагаються, у активності виконання атакуючих і захисних дій (як індивідуальних, так і групових) є статистично несуттєвою. Також відмічено, що футболісти, які знаходяться в ситуації сприятливого результату матчу, у порівнянні з програючою командою частіше використовують тактику захисної атаки і активної оборони.
Ключевые слова футбол; обсервація; чемпіонат Світу; активність дій; результат гри;
Ссылки Czerwiński J. (2007): Gry zespołowe jako obiekt badań naukowych. W: J. Czerwiński (red.) Kontrola treningu i walki sportowej w grach sportowych. AWFiS, s. 7-16.

Kotarbiński T. (1982): Traktat o dobrej robocie. Ossolineum, Wrocław.

Panfil R. (2006): Prakseologia gier sportowych. Studia i monografie 82. AWF, Wrocław.

Stanisz A. (1998): Przystępny kurs statystyki (w oparciu o program Statistica PL na przykładach z medycyny).

StatSoft Polska, Kraków.Szwarc A. (2007): Sprawność działania w wybranych fragmentach zespołowej gry sportowej (na przykładzie piłki nożnej). AWFiS, Gdańsk.

Szwarc A. (2008a): Modele poznawcze odwzorowujące sprawność działania w grach w piłkę nożną. AWFiS, Gdańśk.

Szwarc A. (2008b): Modele odwzorowujące sprawność działań indywidualnych i grupowych w grze w piłkę nożną. Sport Wyczynowy, 7.9, s. 54-62.

первая страница 200
последняя страница 205
номер 9
год 2009
Название журнала Педагогика, психология и медико-биологические проблемы физического воспитания и спорта
статья PDF, полный текст
журнал HTML, содержание номера